Duikbootmoord: duikers vinden zaag

Duikers hebben gisteravond een zaag gevonden in de haven van Kopenhagen in verband met de zogenaamde duikbootmoord. De zaag werd aangetroffen in de buurt van de route die de verdachte uitvinder, Peter Madsen, met zijn duikboot gevaren zou zijn. Madsen wordt ervan verdacht de Zweedse journaliste Kim Wall te hebben vermoord aan boord van zijn zelfgebouwde duikboot. Zelf houdt hij het op een ongeluk.

De 30-jarige journaliste werd op 10 augustus voor het laatst gezien in de haven van Kopenhagen, toen ze er samen met uitvinder Peter Madsen inscheepte op de UC3 Nautilus om er een reportage over de man te maken. Toen die 18 meter lange duikboot zonk, kon Madsen veilig aan land komen.

In zijn eerste verklaring beweerde Madsen dat hij ook de journaliste veilig aan land had afgezet op een eiland in het havengebied van de Deense hoofdstad, maar enkele dagen later werd de romp van de journaliste teruggevonden in een baai nabij diezelfde haven. Intussen vonden duikers van de Deense politie ook haar benen en hoofd terug.

DNA
De Noorse politie vroeg gisteren nog aan haar Deense collega’s om DNA-stalen van de duikbootontwerper. Zo wil ze het genetische profiel van de man vergelijken met sporen van onopgeloste zaken in Noorwegen. Ook de Zweedse politie wil op dezelfde manier oude moordzaken opnieuw onderzoeken.

Lees meer: DNA Madsen gelinkt aan andere moorden?

Bekijk ook: Hoofd van Zweedse journaliste gevonden