Dossier Terreurdreiging

Dit weten we over verdachte Dortmund

Het federaal parket van Duitsland heeft in de nasleep van de aanslag op de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund één verdachte opgepakt. Dat meldde een woordvoerder op een persconferentie. 

In het onderzoek naar de drie explosies die de bus troffen, kwamen twee personen in het vizier van de speurders. Beiden hadden een 'islamistische' achtergrond. Na huiszoekingen door de politie, werd een 25-jarige Irakees opgepakt. De andere verdachte zou een 28-jarige Duitser zijn uit Fröndenberg. Dat melden verschillende Duitse media.

Islamitisch
Volgens diezelfde media zouden de twee verdachten banden hebben met terreurgroepering Islamitische Staat (IS). Wat hun rol precies zou zijn geweest bij de aanslag is niet duidelijk.

Een opeisingsbrief die naast de explosieven werd gevonden wees al op 'islamistische' motieven. In de brief werd verwezen naar de aanslag in Berlijn en de rol van Duitsland in de strijd tegen IS. De brief begon "in de naam van Allah."

Splinterbom
Gisterenavond vonden er drie explosies plaats aan de bus van Dortmund die op dat moment op weg was naar het stadion. Eén van die bommen was een splinterbom: een metalen staaf werd teruggevonden in één van de hoofdsteunen van de bus.

Bij de aanslag raakten een voetbalspeler en een politieagent gewond.

Bekijk ook: