Dossier President Trump

Dit waren de laatste woorden van Trump

Tijdens het Make America Great Again-concert aan de trappen van het Lincoln Memorial in Washington DC, heeft Donald Trump voor één van de laatste keren gespeecht voor hij officieel president van de Verenigde Staten wordt. Aanhangers van Trump kwamen er samen om zijn inauguratie te vieren met optredens en een vuurwerkshow.

Op het evenement sprak ook de acteur Jon Voight, de vader van Angelina Jolie. Hij had het onder meer over het "vals nieuws" dat over Trump werd verspreid. “Het enige verlangen van meneer Trump was om Amerika weer groot te maken”, klonk het.

Daarna kwam Donald Turmp op het podium. Hij zei tegen het publiek dat hij hun boodschapper was en dat hij verkozen was door hen. “Ik denk dat velen onder ons het al wisten tijdens de eerste week van de campagne, maar tijdens de laatste maand van de campagne wisten we dat er iets speciaal aan het gebeuren was”, sprak hij de menigte toe. “Tijdens de campagne had ik het over de vergeten mannen en vrouwen, jullie zijn niet meer vergeten”, besloot hij strijdvaardig.

Het maakt Trump niet uit welk weer het tijdens de inauguratie wordt. “Ik heb het gevoel dat het mooi gaat worden, en ik ga jullie aanmoedigen omdat we zo iets speciaals hebben gedaan.”