Dit effect heeft trouw Harry op economie

Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle wordt een economische meevaller voor Groot-Brittannië. Dat verwachten economen alleszins. Het zou een dik half miljard euro kunnen opbrengen: de Britten zullen zelf méér consumeren, en het zal ook extra toeristen lokken.

De verloving en dan vooral het huwelijk van Harry en Meghan doet niet alleen harten smelten, maar is ook big business. Financieel experts schatten dat de royal wedding 500 miljoen pond of 563 miljoen euro zal opbrengen voor de Britse economie. Die inkomsten komen vooral uit toerisme en gadgets.

De souvenirwinkels verwachten dat ze T-shirts, hoedjes en koffiekopjes van het paar gemakkelijk zullen kunnen verkopen. En ook de hotels zitten nu al bijna allemaal volgeboekt, terwijl het koppel pas op 19 mei in het huwelijksbootje stapt.

De Britten spreken nu al van het Meghan-effect. Maar het valt af te wachten of ze evenveel volk zal lokken als haar schoonzus. Voor het huwelijk van prins William en Kate kwamen er 800.000 toeristen naar Groot Brittannië.