Dit blijft er over van hotel na lawine

Eén week na de lawineramp in Farindola, in Italie, zijn alle lichamen geborgen. Er vielen 29 doden. Elf mensen, onder wie vier kinderen, zijn levend onder het puin gehaald. Op beelden is te zien hoe groot de ravage is een week na de lawine.

Vorige week woensdag donderde een sneeuwmassa van 120.000 ton naar beneden van een berg, trok door een bos en overspoelde het viersterrenhotel Rigopiano tegen een snelheid van rond de 100 kilometer per uur. De lawine werd wellicht veroorzaakt door een reeks krachtige aardbevingen met een kracht van 5 die Centraal-Italië diezelfde dag door elkaar schudde.

In totaal kwamen 29 mensen om het leven. Elf anderen overleefden de ramp wel. Ook drie puppy's konden worden gered.

Onderzoek
Het Openbaar Ministerie in Pescara heeft intussen een onderzoek ingeleid tegen onbekenden wegens meervoudige onvrijwillige doodslag. Het OM zal onder andere nagaan hoe en waarom paniekerige telefoons vanuit het hotel eerst niet ernstig werden genomen, waarom de aankomst van een door een turbinemotor aangedreven sneeuwploeg zo lang op zich liet wachten na de lawine, en of noodmaatregelen waren voorzien en werden nageleefd.

Bekijk ook: