De moed zinkt de politie in Byron Bay in de schoenen

“De moed zinkt de politie in de schoenen nu er na 18 dagen nog geen spoor van Théo is”, zegt Cathérine Moerkerke die voor VTM NIEUWS in Byron Bay (Australië) is om de zoektocht naar de vermiste Théo Hayez te volgen. Heel veel vrijwilligers helpen Théo in Australië te zoeken, maar de politie begint pessimistischer te worden.

“Dit hebben we nog niet meegemaakt”, klinkt het bij de politie van Byron Bay. Volgens hen verdwijnen er wel vaker mensen in de regio waar ook Théo verdween, maar worden die mensen meestal na een paar dagen teruggevonden. 

Bovendien komt er intussen ook kritiek op de uitbaters van 'WakeUp! hostel', waar Théo verbleef toen hij verdween. Pas toen hij drie dagen na het moment waarop hij zou uitchecken nog altijd niet verscheen, sloeg men in de hostel alarm. De bagage van Théo bleef al die tijd gewoon op zijn kamer staan. Volgens de politie kan door het lange wachten belangrijke informatie verloren gegaan zijn.

Gedronken
Cathérine kon in Australië ook babbelen met de uitbater van de bar Cheeky Monkeys. Daar ging Théo naartoe vlak voordat hij verdween. De uitbater van de bar vertelt aan Cathérine dat Théo stevig gedronken had die avond. Door de strenge policy van de bar, is hij daardoor de deur gewezen. Théo heeft de bar alleen verlaten. Wat daarna gebeurd is, is onduidelijk, want vanaf dan ontbreekt elk spoor.

Bekijk ook: