Dossier President Trump

De (houterige) dans van de Trumps

Op het Liberty Ball in New York hebben Donald en Melania Trump gisteren de openingsdans gedaan, op het nummer 'My Way' van Frank Sinatra. Maar wat daarbij toch vooral opviel, was hoe onwennig en houterig het presidentspaar op het podium stond.

Donald en Melania Trump kregen tijdens hun eerste presidentiële dans het gezelschap van de nieuwe vicepresident Mike Pence en zijn vrouw Karen. Op de beelden is te zien hoe Trump op een eerder stijve manier zijn eerste dans als president afwerkte. 

Melania droeg op het bal een witte jurk die ze samen met de Franse couturier Pierre Hervé ontwierp. De nieuwe president liet voor de gelegenheid zijn rode das in de kast en droeg een zwart pak met een wit hemd en een zwart strikje. Melania viel bovendien al op met haar kledingkeuze tijdens de eedadflegging van haar echtgenoot. Ze droeg een blauw mantelpakje van de Amerikaanse modeontwerper Ralph Lauren, dat deed denken aan de outfit van Jackie Kennedy op de eedaflegging van dier echtgenoot John F. Kennedy in 1961.

Drie bals
De Trumps wonen vrijdagavond drie van de zeven inaugurele bals bij vooraleer ze hun eerste nacht doorbrengen in de presidentiële ambtswoning.