De Croo als rockster voor 90.000 Zuid-Afrikanen

Als een echte rockster heeft Alexander De Croo 90.000 Zuid-Afrikanen toegesproken op het Global Citizen Festival in Johannesburg. Dat is een jaarlijkse benefiet tegen armoede en voor duurzame ontwikkeling en gendergelijkheid. De Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking betrok er het publiek bij zijn mantra ‘She’s Equal’, meteen ook de naam van de campagne die hij mee opstartte.

“We kunnen niet dulden dat vrouwen en meisjes achterblijven”, speechte De Croo. “Daarom hebben we ‘She’s Equal’ gelanceerd, met één doel: meer dan 500 miljoen investeren in gendergelijkheid. België voegt daar 43 miljoen aan toe.” Daarnaast maakt ons land ook 4,4 miljoen euro vrij voor de bestrijding van tropische ziekten.

Pharrell, Beyoncé en Ed Sheeran
Minister De Croo bevond zich in Johannesburg in fraai gezelschap. Vlak na hem trad Pharrell Williams op. Ook op de affiche: Beyoncé, Jay-Z, Usher, Ed Sheeran, Chis Martin en Eddie Vedder.

Meteen na zijn optreden vertrok De Croo naar de luchthaven. Na een nachtvlucht landt hij morgenochtend al in Brussel, net op tijd voor het partijbureau van Open Vld en regeringsoverleg over het VN-migratiepact.

(Lees verder onder de integrale toespraak van De Croo)

Hamburg
Vorig jaar speechte De Croo ook op het Global Citizen Festival, toen georganiseerd in Hamburg. Toen waren er ook optredens van wereldsterren zoals Coldplay, Ellie Goulding, Pharell Williams en Shakira.

Bekijk de beelden van vorig jaar: