China wil verder onderhandelen met Verenigde Staten

China wil de onderhandelingen met de Verenigde Staten voortzetten om tot een handelsakkoord te komen. "China heeft gebeld, het wil de handelsgesprekken hervatten", zo zei de Amerikaanse president Donald Trump in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz. Ook de VS zijn bereid opnieuw rond de tafel te zitten. 

Het Chinese financiële magazine Caixin had eerder al over de Chinese opening bericht. "We zijn bereid de problemen op een kalme manier op te lossen, door middel van overleg en samenwerking", zou de Chinese vicepremier en hoofdonderhandelaar Liu He hebben gezegd. "We zijn fel gekant tegen een escalatie van de handelsoorlog."

Volgens Trump kregen de Verenigde Staten twee telefoontjes vanuit China om de gesprekken te hervatten. "Ze willen een akkoord sluiten", verklaarde de Amerikaanse president. Hij voegde nog toe dat er later op de dag officiële communicatie komt vanuit het Witte Huis. 

Nieuwe episode in handelsoorlog
De handelsoorlog tussen beide grootmachten, die al meer dan een jaar aansleept, kende de voorbije dagen een nieuwe episode. Vrijdag kondigde China importheffingen aan op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Daarop liet de Amerikaanse president Donald Trump weten dat hij de invoerheffingen op Chinese goederen nog meer zou optrekken.

De G7-top in Biarritz eindigt vandaag.