Britse minister stapt op na seksuele intimidatie

De Britse minister van Defensie Michael Fallon, die beschuldigd wordt van seksuele intimidatie, heeft ontslag genomen. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie.

Fallon zou tijdens een diner zijn hand op de knie gelegd hebben van een journaliste, en dat tijdens de conferentie van de conservatieve partij in 2012. Hij verklaarde aan de BBC dat zijn gedrag in het verleden misschien niet helemaal gepast was. 

"De afgelopen dagen doken beschuldigingen op aan het adres van parlementsleden, onder meer over mijn gedrag in het verleden", citeerde AP Fallons ontslagbrief. "Veel daarvan klopt niet, maar ik aanvaard dat ik in het verleden onder de hoge standaard viel die gevraagd wordt van de troepen van wie ik de eer heb ze te vertegenwoordigen." "Ik heb nagedacht over mijn positie en neem daarom ontslag" als minister van Defensie. 

De Britse premier Theresa May heeft zijn ontslag al aanvaard en schreef daarover: "Ik stel de karakteristieke ernstige manier waarop u uw positie beschouwt, en het voorbeeld dat u voor alle mannen en vrouwen in dienst wil stellen, op prijs."