Boeing 747 online te koop op Chinese site

Liever een vliegtuig op je oprit dan een wagen? Een Chinese online shopping site verkoopt nu ook Boeings 747. Twee zijn al de deur uit, maar een derde staat nog te koop. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Drie Boeing 747 vrachtvliegtuigen werden deze week te koop aangeboden op de populaire Chinese shopping website Taobao. De website is eigendom van de internetgigant Alibaba, die ook bij ons bekend is als website waar je goedkoop allerlei dingen kan bestellen, van kledij tot tractoren.

Het Chinese logistiek bedrijf SF Express heeft twee van de vliegtuigen gekocht voor in totaal 320 miljoen yuan ofwel meer dan 41 miljoen euro. De derde 747 werd niet verkocht, omdat er maar één koper geïnteresseerd was.

Failliete bedrijven
Nochtans waren er de afgelopen twee jaar zes offline veilingen voor de vliegtuigen, maar blijkbaar werd daar nooit een goeie koper gevonden. Het is de eerste keer ooit dat er zo’n groot vliegtuig werd verkocht op een online veiling.

De drie vrachtvliegtuigen waren eigendom van Jade Cargo, een Chinese vrachtluchtvaartmaatschappij die failliet ging in 2013. De veilingsite Taobao heeft een sectie waar failliete bedrijven hun activa aanbieden.

Als mogelijke koper moet je wel wat geld hebben, want om een bod te doen, moet je een waarborg betalen van meer dan 860.000 euro.

Foto: archief