Belg durft niet te rijden in deze landen

Maar liefst een op de vijf Belgen huurt weleens een auto om de omgeving op hun vakantiebestemming te verkennen, maar niet iedereen durft dat zomaar overal te doen. Dat blijkt uit een jaarlijks trendonderzoek van Sunny Cars, een autoverhuurbedrijf. 

Meer dan een vijfde (21 procent) van de Belgen heeft in de afgelopen drie jaar weleens een auto gehuurd in het buitenland, zo blijkt uit het onderzoek dat werd uitgevoerd door het onderzoeksbureau iVox. Zij ondervroegen meer dan 1.000 Belgen naar hun ervaringen met het huren van een auto. 

Daaruit blijkt dat Belgen zich niet overal even zeker genoeg voelen om er met een huurauto op uit te trekken. Zo durft 38 procent niet zelf achter het stuur te kruipen in Turkije. Ook de Zuid-Afrikaanse wegen begaan de Belgische toeristen liever niet zelf met een huurauto.

Welke landen wél populair?
Net zoals vorig jaar huren Belgen het vaakst een auto in Spanje (38 procent). Ook Italië (16 procent), Portugal (14 procent), Griekenland (12 procent) en de Verenigde Staten (12 procent) scoren goed als roadtripland. 

De reden?
De belangrijkste verklaring voor die top vijf is dat Belgen verkiezen om niet met een (huur)auto te rijden in landen waar niemand zich aan de regels houdt (47 procent), in grote steden zoals Londen of New York (43 procent) en in landen waar er links wordt gereden (34 procent).