Baby van tien maand gered uit puin Russisch appartementsgebouw

Hulpverleners hebben vandaag een nog levende tien maanden oude baby van onder het puin gehaald van het appartementsgebouw dat maandag in de Russische Oeral door een gasexplosie is getroffen.

Het gaat om een jongetje dat temperaturen heeft overleefd die gedurende de nacht tot min 27 graden waren gezakt, aldus het Russische staatspersbureau Tass.

De hulpverleners hadden iemand horen wenen. De baby kon overleven dankzij zijn wieg, en het feit dat hij warm was ingepakt, vertelde gouverneur Boris Doebrovski van de regio Tsjeliabinsk op de berichtendienst Telegram.

De redding gebeurde kort nadat de hulpverleners hun werk vanmorgen morgen tijdelijk hadden moeten stopzetten omdat er risico op instorten van het gebouw was. De mama van het jongetje heefthet instorten van de flat overleefd en is naar het ziekenhuis gekomen. 

De dodentol van de explosie staat voorlopig op zeven. 36 mensen zijn nog vermist. De kans dat er nog meer mensen levend van onder het puin zullen worden gehaald is klein bij de huidige vriestemperaturen in de regio.