Auto ramt combi op Champs-Elysées

In Parijs is in de buurt van de Champs-Elysées een wagen ingereden op een politiecombi. De dader is daarbij overleden, andere slachtoffers vielen er niet. In de wagen werden wapens en explosieven gevonden. De Franse politie gaat uit van een terreurdaad.

De dader zelf is overleden, zegt Gérard Collomb, de Franse minister van Binnenlandse Zaken. Wat de motieven van de dader waren, is nog onduidelijk, maar de veiligheidsdiensten gaan wel uit van een terreurdaad.

"Het voertuig bevatte enkele wapens en explosieven die het voertuig tot ontploffing konden brengen", zei Colomb in een persconferentie. De Franse anti-terreurcel is ondertussen een onderzoek gestart naar het incident.

De dader zou een 33-jarige man zijn die geseind stond, maar dat nieuws is nog niet bevestigd.

Brand
De wagen vatte vuur nadat de man inreed op de politiecombi. Er zijn berichten dat de wagen ontploft zou zijn, ook dat is echter nog niet bevestigd. Volgens sommige bronnen zouden gasflessen gevonden zijn, maar ook daarvan is nog geen officiële bevestiging.

Op dit moment is het onderzoek ter plaatse nog aan de gang. De ontmijningsdienst onderzoekt de omgeving.

De Franse autoriteiten vragen aan iedereen om weg te blijven uit de regio. De perimeter is nog altijd van kracht en de metrostations Champs-Elysées en Concorde blijven voorlopig gesloten.

Noodtoestand
"Woensdag ga ik de ministerraad vragen om de noodtoestand te verlengen", zei binnenlandminister Gerard nog. Dat was hij echter al langer van plan.

Foto: archiefbeeld