Al Qaeda geeft 'tips' voor aanslag op trein

Terreurorganisatie Al Qaeda roept haar aanhangers op om op een andere manier aanslagen te plegen. In propagandamagazine ‘Inspire’ geeft de terreurgroep ‘tips’ om een trein te laten ontsporen en zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Dat schrijft The Washington Times. 

De zeventiende uitgave van het Engelstalige magazine ‘Inspire’ heeft de titel ‘Train Derail Operations’. In het magazine worden verschillende manieren aangehaald hoe terroristen een trein kunnen laten ontsporen met als doel zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Zo toont Al Qaeda onder meer een zelfgemaakt apparaatje waarmee je volgens hen makkelijk een trein zou kunnen laten ontploffen.

Al Qaeda neemt vooral de VS onder vuur: in een videotrailer die via de app Telegram werd verspreid, wordt het land erg vaak genoemd. De VS is met meer dan 160.000 kilometer aan sporen een van de drukste ‘treinlanden’ ter wereld.

Terug van weggeweest
Ook terreurgroepering IS riep haar aanhangers al op om op andere manieren aanslagen te plegen. Ze doelden daarmee vooral op aanslagen met vrachtwagens, zoals die in Nice en Berlijn.

Sinds de opkomst van IS was het relatief stil rond Al Qaeda, maar de laatste tijd laat de organisatie zich opnieuw vaker horen. De terreurgroepering wordt steeds actiever op sociale media en er wordt nog steeds gesproken over een aanslag vergelijkbaar met die van 11 september 2001. 

Door: Gunter Van Stappen