Adam (37) ontdekt babylijkje in diepvries van overleden moeder

Na de dood van zijn moeder besloot Adam Smith (37) om een deel van haar spullen weg te doen. De man uit St. Louis (Missouri) snuisterde in kamers en kasten, tot hij in de diepvries van de overleden vrouw de meest schokkende ontdekking deed.

Al heel zijn leven stond de doos in de koelkast, maar Smith mocht er niet in kijken van zijn moeder. “Ik ben 37 jaar en al die tijd stond die doos daar. Er werd mij steeds gezegd dat het een bruidstaart was”, vertelt Smith aan NBC News.

Na het overlijden van de 68-jarige vrouw, die stierf aan longkanker op 21 juli, begon Smith de spullen in haar woning te sorteren: een deel kon blijven, de rest zou hij wegdoen. Toen de late dertiger vorige zondag de diepvries wilde leegmaken, opende hij eindelijk de doos en deed hij de gruwelijke vondst.

In de kartonnen verpakking zat een overleden baby, gewikkeld in een roze dekentje. “Het had nog huid en haar. Het had nog alles. Het was gemummificeerd.”

“Jennifer”
Zijn moeder had hem ooit verteld dat ze voor zijn geboorte een kind had verloren, maar er werd verder weinig over gesproken. Smith herinnert zich wel dat hij op 7- of 8-jarige leeftijd aan zijn moeder vroeg waarom ze zo verdrietig was. “Ze zei dat haar oudste kind die dag 21 jaar zou geworden zijn”, aldus Smith. De man herinnert zich ook nog een naam: “Jennifer”.

Na de schokkende ontdekking verwittigde Smith de politie in St. Louis. Die kan het nieuws niet bevestigen aan de pers, maar verklaart wel dat ze “een verdacht overlijden” onderzoekt van een “onbekend kind” dat in de woning is aangetroffen.

Smith werd twee uur lang ondervraagd en heeft een DNA-monster afgestaan. Dat zal vergeleken worden met de uitslag van de autopsie die op het babylijkje is uitgevoerd. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Zwanger op eerste date 
Smith ging te rade bij bij zijn vader, met wie hij nog maar weinig contact heeft. Die kon hem echter geen antwoorden geven. “Hij zei dat mijn moeder tijdens hun eerste afspraakje zwanger was. Toen hij haar de tweede keer terugzag, was ze niet meer zwanger.”

De Amerikaan is naar eigen zeggen in de war en overstuur. “Zelfs op haar sterfbed heeft ze er niets over verteld. Ik denk daarom dat ze het kind iets heeft aangedaan en dat ze dat heeft stilgehouden omdat ze geen problemen wilde.” Sinds de ontdekking kan Smith het verlies van zijn moeder nog maar moeilijk verwerken. “Ik wil meer antwoorden”, klinkt het.