Aanval op militaire basis in Kaboel

Bij de aanval op een militaire basis nabij een grote militaire academie in het Afghaanse Kaboel zijn minstens vijftien doden gevallen: elf Afghaanse soldaten en vier aanvallers. Nog eens zestien soldaten zijn gewond geraakt. De aanval is opgeëist door terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

Twee aanvallers bliezen zich op, twee anderen zijn doodgeschoten en een vijfde is opgepakt, aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

De aanval startte om 5 uur lokale tijd en duurde ongeveer vijf uur, aldus de woordvoerder. Hij ontkende de eerdere berichten dat de Marshall Fahim Defence University zelf ook was aangevallen. Het doel van de aanval was volgens hem de nabijgelegen basis van de 111e brigade.

IS eiste de aanval op via het propagandakanaal Amaq, zei de SITE Intel Group, een organisatie die de onlineactiviteiten van terroristische organisaties volgt. De aanval komt slechts twee dagen na de zware aanslag in de Afghaanse hoofdstad, waarbij meer dan honderd doden vielen. De taliban heeft die aanslag opgeëist.

Bekijk ook: