Vrouwen ontkomen aan Boko Haram

Zeker 63 door Boko Haram ontvoerde vrouwen zijn in het noorden van het land erin geslaagd te ontkomen. Tijdens een aanval van Boko Haram zijn de Nigeriaanse vrouwen kunnen ontsnappen. Er kwamen tientallen mensen om, onder hen ook leden van de radicale terreurgroep.

"We beschikken momenteel niet over veel details, maar we denken dat ze van de kans gebruik hebben gemaakt dat ze niet streng werden bewaakt, omdat velen van hun ontvoerders zaterdag een militair steunpunt in Damboa hebben aangevallen", citeerde de Premium Times een veiligheidsambtenaar. De enkele achtergebleven bewakers waren blijkbaar in slaap gevallen zodat de gijzelaars konden vluchten, aldus de media.

De vrouwen waren drie weken geleden in de deelstaat Borno door strijders van Boko Haram ontvoerd. Vijf tot zeven vrouwen bevinden zich nog in handen van de extremisten. In april had Boko Haram in dezelfde regio ruim meer dan 200 jonge meisjes uit een school ontvoerd. Van hen ontbreekt elk spoor. De islamisten willen in het noorden van Nigeria een theocratie volgens de sharia oprichten en plegen sinds 2009 steeds weer zware aanslagen met inmiddels al duizenden doden.