Belgen bij dodelijk ongeval in Brazilië

In Brazilië zijn twee Belgische supporters betrokken geraakt bij een dodelijk verkeersongeval. De vader en zoon waren onderweg naar Brasilia, om er de kwartfinale tussen de Rode Duivels en Argentinië bij te wonen. De 22-jarige zoon raakte zwaargewond, de vader (46) is lichtgewond. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken aan VTM NIEUWS.

De twee vertoefden al een maand in Brazilië en volgden de Rode Duivels op de voet. Op het moment van het ongeval waren ze met hun huurauto onderweg vanuit Salvador naar Brasilia, waar de Belgen vanavond tegen Argentinië spelen.

Repatriëring nog niet mogelijk

Toen ze een bus wilden inhalen ter hoogte van Posse, tussen Salvador en Brasilia, botsten ze frontaal op een tegenligger met vier Brazilianen aan boord. Eén van de Brazilianen overleed ter plaatse, terwijl de drie anderen zwaargewond naar het ziekenhuis werden gevoerd.

De 22-jarige Belg is zwaargewond, maar buiten levensgevaar. De Belgische consul in Brazilië heeft een vertegenwoordiger naar het ziekenhuis van de Belgen gestuurd. Een repatriëring is echter nog niet meteen mogelijk door zijn verwondingen.