Israël bestookt Palestijnen

De Israëlische luchtmacht heeft dinsdagavond laat een reeks luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. De aanvallen zijn een reactie op de raketaanvallen op Israël die vanuit de Gazastrook kwamen, zo heeft een Israëlische veiligheidsfunctionarissen meegedeeld.

Raketten

Volgens de veiligheidsambtenaar werden bij de Israëlische luchtaanvallen enkel militaire doelwitten geviseerd. Een eerste aanval werd namelijk uitgevoerd op een gebied dat gebruikt wordt voor de lancering van raketten richting Israël. Er vonden daarnaast ook aanvallen plaats op verschillende installaties van Hamas, ten westen van het vluchtelingenkamp van Nusseirat. Een derde luchtaanval viseerde dan weer een wapenopslagplaats in Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook. Volgens de Israëlische bron vielen er geen slachtoffers bij de luchtaanvallen.

Vergelding

Eerder op de dag werden er nog zeven raketten op het Israëlische grondgebied afgevuurd. Die actie werd nog niet opgeëist. Bij de raketaanvallen vielen er aan Israëlische kant geen doden, maar volgens de medische diensten werd wel een Palestijns kind gedood toen een van de raketten al kort na de lancering explodeerde.