Panama: DNA is van Nederlandse vrouw

De menselijke resten die vorige week gevonden werden in Panama zijn zeker van Lisanne Froon, een van de twee Nederlandse vrouwen die sinds 1 april vermist zijn. Dat blijkt uit het DNA-onderzoek. Of er ook DNA-materiaal van Kris Kremers is gevonden, is nog niet bekend.

De zoektocht naar de twee vermiste vrouwen kwam op 13 juni in een stroomversnelling, toen een deel van hun persoonlijke spullen gevonden werden. In de daarop volgende zoektocht werden menselijke resten gevonden. Dat materiaal werd meteen naar Panama-stad gebracht, waar DNA-monsters genomen werden.

Die monsters werden vergeleken met het DNA van familieleden van de twee vrouwen. Twee monsters blijken van Lisanne Froon te zijn. Een derde monster moet nog verder onderzocht worden.

Lisanne Froon en Kris Kremers verdwenen op 1 april tijdens een wandeling in de jungle bij het plaatsje Boquette. Op 13 juni vond een vrouw een rugzak met persoonlijke spullen van de twee vrouwen op een afgelegen plek langs de rivier Culubreen. De zoektocht werd meteen opgedreven in de regio en leverde de vondst op van menselijke botten en twee verschillende schoenen. De zoekactie is nu afgerond, er zijn geen aanwijzingen meer gevonden.