Vermiste meisjes in Panama gevonden?

Er is mogelijk een doorbraak in de zoektocht naar de vermiste Nederlandse studentes in Panama. Onderzoekers deden gisteren een belangrijke ontdekking: er werden schoenen en botten gevonden. Mogelijk zijn de menselijke resten afkomstig van de twee studentes.

Toch is er nog onduidelijkheid over de resten. Het nieuws over menselijke botten komt uit Nederland zelf, de onderzoeksleidster in Panama wil het echter niet bevestigen. Zij had het enkel over een belangrijke vondst. Voorts kon ze bevestigen dat er een DNA-onderzoek op de vondst uitgevoerd zal worden.

De Panamese Justitie heeft wel meegedeeld dat de gevonden resten vermoedelijk van Kris en Lisanne afkomstig zijn. Uitgebreid onderzoek moet duidelijkheid scheppen.

Een lokale krant publiceerde foto’s van schoenen die van de twee studentes zouden zijn. Volgens de krant zijn ze gevonden op dezelfde plek waar de botten lagen. Maar ook dat is niet officieel bevestigd.

Wat wel zeker is, is dat de zoektocht nu nog meer opgedreven wordt. Dat was al zo nadat er enkele dagen geleden enkele spullen teruggevonden werden.