Roma-tiener in coma na lynchpartij

Een Roma-tiener vecht in een ziekenhuis in Parijs voor zijn leven na te zijn aangevallen door verschillende personen. Dat melden verschillende Franse media maandagavond. Zijn aanvallers verdachten hem van een diefstal.

De 16-jarige jongen werd vrijdagavond bewusteloos aangetroffen in een winkelkarretje in Pierrefitte-sur-Seine, in het departement Seine-Saint-Denis. Volgens de eerste resultaten van het onderzoek zou hij in elkaar zijn geslagen door een twaalftal lokale bewoners die hem verdachten van een inbraak.

Zijn aanvallers zouden hem komen halen zijn in het Roma-kamp waar hij woonde en hem in een kelder hebben opgesloten. Zijn moeder verwittigde uiteindelijk de politie. Volgens de burgemeester van Pierrefitte-sur-Seine is de jongen gekend bij het gerecht voor diefstallen. Maandagavond was nog niemand opgepakt voor de feiten.

In het departement Seine-Saint-Denis zijn de voorbije jaren verscheidene Roma-kampen ontstaan. Er leven naar schatting 20.000 Roma in Frankrijk. Volgens minderhedenverenigingen neemt de agressie tegenover Roma in Frankrijk toe. De voorzitter van het departement heeft de aanval al fors veroordeeld.