34.000 stemmen tegen nieuwe Zwarte Piet

De Nederlandse website Pietitie.nl lanceerde eergisteren een nieuwe poll over het nieuwe uiterlijk van Zwarte Piet. In twee dagen tijd hebben al zo’n 34.847 mensen tegen de nieuwe Zwarte Piet gestemd. Daarmee lijkt groot protest uit te blijven.

Het protest tegen het nieuwe uiterlijk van zwarte piet is minder massaal dan verwacht. Vorig jaar verzamelde de pagina tegen het verdwijnen van Zwarte Piet in één dag tijd namelijk meer dan één miljoen likes. Een veelvoud van de 34.847 handtekeningen die de website nu na meer dan twee dagen verzamelde. Al zijn de uitgesproken voorstanders van het nieuwe uiterlijk nog minder talrijk. Slechts 497 mensen vinden het nieuwe uiterlijk van Zwarte Piet een goed idee. Het debat over Zwarte Piet lijkt de Nederlanders nu dan ook veel minder te interesseren. 

Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE) stelde eerder deze week in een Nederlands televisieprogramma nieuwe regels voor Zwarte Piet voor nadat er vorig jaar hevig protest kwam tegen Zwarte Piet. Volgens sommigen stond hij symbool voor racisme en slavernij.

Foto: Pietitie.nl