Storm legt Pinkpop even stil

De organisatie van het Nederlandse muziekfestival Pinkpop in Landgraaf heeft gisteren de optredens even stilgelegd door het noodweer. Via informatieborden werden instructies verspreid: "Waarschuwing: het onweer dreigt zeer heftig te worden! Schuil niet in tenten of bij torens en bomen. Blijf op het terrein. Ga gehurkt op de grond zitten", stond er te lezen. 

De woordvoerder van de politie liet al snel weten dat het festival niet zou worden afgelast. Mensen kropen in groepjes bij elkaar, gingen gehurkt zitten en bleven vooral ook erg kalm. De hulpdiensten in de omgeving stonden paraat en GRIP3 werd afgekondigd. Dat betekent dat de burgemeester bijeenkomt met het beleidsteam om alle hulpverlening en eventueel opvang goed op elkaar af te stemmen.

Na een uur en drie kwartier werd het festival gewoon weer hervat en begonnen de mannen van Metallica aan hun optreden. Volgens een woordvoerder van het Rode Kruis zijn op het festivalterrein zelf veel foliedekens uitgedeeld. Bezoekers hadden vaak geen warme kleding bij zich en waren doorweekt geraakt door het kortstondige noodweer. De burgemeester van Landgraaf, Raymond Vlecken, laat weten dat er geen gewonden vielen.