Aanval in Pakistan nog niet afgelopen

Vanochtend waren er opnieuw schoten te horen op de luchthaven van de Pakistaanse havenstad Karachi. De luchthaven werd zondagavond aangevallen. Eerder vandaag had het leger gemeld dat alle aanvallers gedood waren. Volgens een woordvoerder van het leger is er al sprake van 24 doden.

Het geschut begon opnieuw rond 8.30 uur lokale tijd. Het leger trok daarop naar de luchthaven. “We hebben de operatie opnieuw opgestart en bijkomende troepen gestuurd”, zegt de legerwoordvoerder.

De taliban heeft de aanval opgeëist. De aanvallers zijn gewapend met geweren en granaten, maar volgens het Franse persbureau AFP waren er gisteren ook twee explosies te horen, wat kan wijzen op de aanwezigheid van bommen. Bij de aanval werden zeker twee vliegtuigen vernield. Volgens de Amerikaanse krant Washington Post probeerden de aanvallers ook een vliegtuig te kapen, maar dat is niet gelukt. De mannen droegen uniformen van de veiligheidsdienst.

 

De politie en het leger hebben de luchthaven hermetisch afgesloten. Alle vluchten naar Karachi werden omgeleid en alle passagiers in de vliegtuigen werden geëvacueerd.