Wat stelt Apple hier om 19u live voor?

Technologiereus Apple houdt vanaf vandaag zijn jaarlijkse congres in de Verenigde Staten. Gadgetfreaks en liefhebbers van over de hele wereld zijn afgezakt naar San Francisco om aanwezig te zijn op wat uitgegroeid is tot hét technologie-evenement van het jaar.

De presentatie waar iedereen naar uitkijkt is de keynotespeech van Tim Cook, de CEO van Apple. Naar goede gewoonte maakt die daar bekend met welke innovaties er de komende weken en maanden beschikbaar zullen zijn. Er wordt al duchtig gespeculeerd, wij zetten de mogelijke opties op een rijtje.

iWatch

Het horloge van de toekomst. Alles wat je kan met je iPhone, maar dan rond je pols. Over dit slimme horloge doen al jaren geruchten de ronde. Zeker nu concurrenten als Samsung en Sony hun smartwatch op de markt hebben gegooid, kan Apple niet lang achterblijven. Aan de andere kant is het niet de gewoonte van Apple om op deze conferentie nieuwe hardware voor te stellen. Meestal stellen ze updates van hun bestaande producten voor aan het publiek.

iPhone

Komt er dan een nieuwe iPhone? Ook dat lijkt weinig waarschijnlijk, want de lancering van de iPhone 5S en 5C dateert nog maar van september vorig jaar. We weten ook wel dat niets sneller evolueert dan elektronische snufje, maar 9 maand is wel  een erge korte tijdsspanne.

Smarthome

Al je huishoudtoestellen, je verwarming, je verlichting en zelfs je televisie bedienen met je iPhone. De geruchten over een slim huis doen al langer de ronde, maar het zal (voorlopig) wel bij geruchten blijven.

iOs 8 en OS X

De nieuwe besturingssystemen voor je iPhone en Macbook zullen er wel voorgesteld worden. Het zal waarschijnlijk niet om een totale vernieuwing gaan,  maar om een grondige update al van de bestaande versies. Al blijft het altijd spannend welke nieuwigheden er beschikbaar zullen zijn.

“One more thing”

Heel veel speculatie dus, maar wat er echt zal voorgesteld worden, blijft tot 19u een goed bewaard geheim.  En Apple staat er om bekend dat ze een konijn uit hun hoge hoed kunnen toveren. De legendarische oud-topman Steve Jobs had de gewoonte om aan het eind van zijn speech af te sluiten met “just one more thing”, nog één dingetje dus. Een onschuldige opmerking die wel eens vaker grote verrassingen kan introduceren. Zo viel de halve wereld bijna uit zijn stoel, toen Jobs in 2010 de eerste iPad voorstelde.

Live

Wie het live wil volgen kan dat via deze link