Vanaf eind 2014 naar de ruimte met Virgin

Het ruimtetoerismebedrijf Virgin Galactic heeft een akkoord ondertekend met de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA), waardoor de onderneming van de Britse zakenman Richard Branson toelating krijgt om commerciële ruimtevluchten te organiseren. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt.

600 ruimtevaarders

Het akkoord beschrijft in detail hoe de toekomstige ruimtevluchten geïntegreerd kunnen worden in het normale luchtvaartverkeer. De groep had een dergelijke overeenkomst nodig om in de toekomst zijn commerciële ruimtevluchten te kunnen lanceren vanop de basis Spaceport America in de Amerikaanse deelstaat New Mexico, in het zuidwesten van het land. Al meer dan 600 mensen hebben een nochtans niet al te goedkoop kaartje (250.000 dollar) voor zo'n ruimtevlucht gekocht.

Leonardo DiCaprio

 

Naast Richard Branson zelf, wim onder meer de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio een vlucht naar de ruimte meemaken.  "Ons team werkt aan een stuk door om met toegankelijke en regelmatige vluchten te kunnen beginnen vanop Spaceport America, en dit akkoord brengt ons een beetje dichter bij dat doel", verklaarde George Whitesides, gedelegeerd bestuurder van Virgin Galactic.De eerste vluchten worden tegen het eind van het jaar verwacht.