Bomalarm op vlucht Jetair

De luchthaven van Santo Domingo op de Dominicaanse Republiek is vannacht helemaal ontruimd na een bommelding op een vliegtuig van Jetairfly dat onderweg was van Brussel naar de Dominicaanse Republiek. Op de vlucht zaten 267 passagiers, onder wie ook verschillende Belgen. Het bleek uiteindelijk om een vals alarm te gaan.

Even voor het toestel moest landen, kwam een telefoontje binnen op de luchthaven. Daarin werd gezegd dat een bom aan boord was van de vlucht die uit Brussel kwam. De luchthaven ging meteen dicht. Het toestel , de bagage en de passagiers werden na de landing grondig gecontroleerd, maar er werd geen bom gevonden. Alle passagiers zijn ondervraagd door de lokale politie, maar mochten daarna allemaal beschikken. Volgens sommige onbevestigde bronnen zijn twee Dominicanen opgepakt.

Vertraging

Het toestel is na de grondige controle met zo'n vijf uur vertraging teruggekeerd naar de luchthaven van Zaventem. Aan boord zitten 260 passagiers, meldt Jetair.

Tweede incident

Maandag was er ook al een incident op een vlucht vanuit Brussel naar Antalya in Turkije. Een toestel van Freebird Airlines moest toen een noodlanding maken in het Duitse München omdat een passagier de cockpit probeerde binnen te dringen en een nooddeur wilde openen. Ook toen boekten de passagiers hun reis via Jetair.