Boek over de verdwenen MH370

Dinsdag verschijnt in Australië, amper 71 dagen na de feiten, een boek over de Boeing 777 die op een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking verdween en nog steeds spoorloos is. In 'Flight MH370: The Mystery' stelt de auteur, de Anglo-Amerikaanse journalist Nigel Cawthorne, dat het vliegtuig tijdens een Amerikaans-Thaise militaire oefening in de Zuid-Chinese Zee is neergeschoten.

Cawthorne zei ook meteen dat de verwanten van de honderden slachtoffers nagenoeg zeker nooit te weten zullen komen wat er precies is gebeurd. De schrijver baseert zich op het relaas van een Nieuw-Zeelandse ooggetuige die werkte op een olieplatform in de zone, toen hij een brandend vliegtuig heeft zien neerstorten in de Golf van Thailand. "Niemand wil een nieuw Lockerbie (de terroristische aanslag op de Pan Am 103-vlucht) , dus degenen die bij het neerschieten betrokken zijn, hebben er alle belang bij het stilzwijgen te bewaren", schrijft de journalist.

Ook de filmindustrie heeft al heil gezien in het mysterie rond MH370. In Cannes promoot momenteel een zekere Rupesh Paul een filmproject over het missende vliegtuig, onder de naam "The Vanishing Act".