Monica Lewinsky doet haar verhaal

Vandaag kan je op de website van het Amerikaanse blad Vanity Fair een artikel lezen van Monica Lewinsky. Ze was stagiaire in het Witte Huis en had een affaire had met de toenmalige president Bill Clinton.

Het artikel vertelt het volledige verhaal van de affaire volgens Lewinsky. Over hoe ze als 25-jarige vrouw een seksuele relatie begon met de president van de Verenigde Staten. “Ja, mijn baas heeft misbruik van me gemaakt, maar ik zal dit altijd blijven zeggen: Het was een relatie met wederzijdse instemming. Het enige ‘misbruik’ is gekomen in de nasleep van de relatie, toen ik de zondebok werd zodat zijn positie gevrijwaard bleef,” zegt ’s werelds bekendste minnares.

Lewinsky kwam op het idee om haar kant van het verhaal neer te pennen nadat ze op het internet las over de zelfmoord van Tyler Clementi. De jongen (18) pleegde zelfmoord nadat een filmpje van hem, kussend met een andere man, op het wereldwijde web verscheen. Het deed Lewinsky terugdenken aan de meest turbulente periode van haar leven. Ze zat namelijk een tijd lang zo diep in de put dat ook zij suïcidaal was. Door haar verhaal te vertellen, hoopt ze anderen in de donkerste periode van hun leven te kunnen helpen.

“Het is tijd om de blauwe jurk te begraven,” zegt Lewinsky, verwijzend naar het bekende kledingstuk dat ze droeg tijdens één van haar escapades met de president. Ze is het beu dat er roddels over haar relatie met de president blijven verschijnen in de media en vindt het tijd om door te gaan met haar leven.