Eigenaar van ferry nu ook opgepakt

De directeur van de ferrymaatschappij die eigenaar is van de gezonken Zuid-Koreaanse veerboot is in zijn woning opgepakt en zal later op de dag in verdenking worden gesteld. Kim Han-Sik, algemeen directeur van Chonghaejin Marine Co., wordt beticht van onder meer onvrijwillige doodslag en schending van het scheepsrecht, zo verklaarde procureur Yang Jung-Jin.

De eigenaar van de ferrymaatschappij wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan het feit dat de ferry overladen was, een van de factoren die zouden hebben bijgedragen aan de ramp. De man verscheen geboeid en het gelaat bedekt met een muts en chirurgisch masker voor de televisiecamera's.

"Ik bied mijn excuses aan aan de slachtoffers en hun familie", verklaarde Kim Han-Sik met gebogen hoofd. Vragen van journalisten bleven echter onbeantwoord. Sinds de ramp met de ferry werden de kapitein, veertien bemanningsleden en vier managers van de ferrymaatschappij opgepakt.

De gezonken veerboot had op het moment van het drama 476 personen aan boord, onder wie 325 scholieren. Er werden inmiddels 302 doden en vermisten geteld. Uit het onderzoek blijkt voorlopig dat het schip overladen was en drie keer zo veel lading aan boord had dan veilig werd geacht.