Obama grapt erop los tijdens diner

President Obama heeft zich zoals de traditie het wil van zijn grappigste kant laten zien op het jaarlijkse diner voor de journalisten van het Witte Huis. Hij nam zijn eigen beleid op de korrel, en bespotte vooral de nieuwe zorgwet Obamacare.

De lancering van de website van Obamacare kende heel wat technische problemen. “In 2008 was mijn slogan ‘Yes, we can’. In 2013 was dat ‘control-alt-delete’, grapte Obama.

En als ook een videofilmpje niet start, wordt de website opnieuw opgerakeld. De voormalige minister van Volksgezondheid Kathleen Sebelius, die opstapte na de problemen, komt op het podium en lost het op. “Ik heb dit al genoeg gezien”, merkt ze op.

Obama was ook vol lof voor de Amerikaan die vorige week de marathon van Boston won. “De eerste keer in dertig jaar dat een Amerikaan dat kan. Logisch, als een Keniaan al zes jaar in het Witte Huis zit.”

Het correspondentdiner is een traditie in Washington. In de zaal zaten 2.000 journalisten, maar ook heel wat bekende Hollywoodsterren. Er wordt geld ingezameld voor studiebeurzen.

In de zaal zaten 2.000 journalisten, maar ook film- en televisiesterren.