Turbulentie Brussels Airlines: 8 gewonden

Tijdens een vlucht van Brussels Airlines naar Kinshasha zijn 4 passagiers en 4 bemanningsleden gewond geraakt na een onverwachte turbulentie-zone . “Een halfuur voor de tussenlanding in Luanda (Angola) kwam het vliegtuig in een ‘clear-air turbulence’ terecht. Normaal kunnen piloten een turbulentie-zone  voorspellen aan de hand van wolkenformaties, maar bij een ‘clear-air turbulence’ is er geen wolkje aan de lucht. Radars kunnen dit soort turbulentie niet voorspellen en dat maakt het heel gevaarlijk”,  vertelt Geert Sciot, woordvoerder van Brussels Airlines.

“Het vliegtuig is dan in luttele seconden honderden meters beginnen zakken en stijgen, en hierdoor zijn 4 passagiers en 4 bemanningsleden  gewond geraakt.” Het toestel kon uiteindelijk veilig landen in Angola maar liep door de turbulentie beschadigingen op aan de neus.

"Vandaag wordt er een vliegtuig gestuurd naar Luanda om de passagiers, die daar sinds gisterenavond op hotel zitten, naar Kinshasha te brengen. Op die vlucht zitten ook ingenieurs die het beschadigde vliegtuig zullen repareren. Het was vooral erg schrikken voor de passagiers want dit soort turbulentie is veel heviger dan gewone turbulentie", aldus Sciot.

‘Clear- air turbulence’ is ook de reden waarom Brussels Airlines hun passagiers aanraadt om ten allen tijden de veiligheidsgordel om te houden.