Rellen in Rio na dood danser

In een favela nabij de toeristische wijk Copacabana in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn gisteravond zware rellen uitgebroken. De demonstranten wierpen barricades van brandende autobanden op. Volgens getuigen waren er ook geweerschoten te horen en werd een politiekantoor aangevallen. Volgens lokale media werd een man doodgeschoten tijdens de onlusten. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij bezweek aan zijn verwondingen.

De onlusten in Pavao-Pavaozinho barstten los na de dood van een 26-jarige man uit de wijk, een professioneel danser. Volgens vrienden vertoonde zijn lichaam zware verwondingen. Ze beschuldigden politieagenten ervan de jongeman te hebben doodgeslagen nadat ze hem verkeerdelijk voor een drugstrafikant hielden. Volgens de politie is een onderzoek naar de omstandigheden van de dood aan de gang.

Pavao-Pavaozinho is één van de favela's waar de politie in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal met wisselend succes een offensief heeft gelanceerd om de orde te herstellen en de drugsbendes te verjagen.