N-Korea dient klacht in tegen Britse kapper

Een advertentie in een Britse kapperszaak waarin wordt gespot met het kapsel van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un is bij Pyongyang in het verkeerde keelgat geschoten. De autoriteiten in Noord-Korea dienden bij het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken klacht in tegen de kapper in Londen. Volgens het Britse ministerie ontving het deze week "een brief van de Noord-Koreaanse ambassade".

De Noord-Koreanen nemen het niet dat de kapperszaak M&M Hair Academy in het Londense stadsdeel Ealing uitpakt met een spottende foto van het staatshoofd. Op de advertentie, die voor de maand april een korting van 15 procent belooft, staat een lachende Kim Jong-Un met geschoren slaap en parmantige middenscheiding en als bijbehorend onderschrift "Bad Hair Day?”.

Volgens de gerant van de zaak, Mo Nabbach, kreeg het kapperssalon onlangs twee mannen over de vloer die zich voorstelden als leden van de Noord-Koreaanse ambassade, die niet ver van het salon is gevestigd.

De bezoekers zouden de verwijdering hebben geëist van de "oneerbiedige" affiche. De uitbater van de zaak was naar eigen zeggen aanvankelijk ingegaan op de vraag van de Noord-Koreanen, maar hing de affiche uiteindelijk op vraag van zijn klanten opnieuw op. Het incident werd gesignaleerd aan de politie, maar die oordeelde dat er geen sprake was van een overtreding.