Meisje (14) opgepakt na 'dreigtweet'

Een veertienjarig meisje is in Rotterdam opgepakt nadat ze een dreigtweet had gestuurd over een aanslag op een vliegtuig van American Airlines. De tweet was bedoeld als grap, maar het meisje kreeg wel de FBI op haar dak. Uiteindelijk werd ze door de Rotterdamse politie opgepakt.

“Hallo, mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik ben lid van al-Qaeda en op 1 juni ga ik iets groots doen”. Die boodschap stuurde Sarah gisteren richting American Airlines. Meteen ontstond er heel wat heisa op Twitter: @QueenDemetriax_, zoals de naam van de officiële Twitteraccount van Sarah luidt, kreeg plotsklaps 30.000 volgers en de tweet zelf werd duizenden keren geretweet.

Vooral het antwoord van American Airlines zorgde voor heel wat Twittertrafiek: “Sarah, we nemen deze bedreigen heel serieus. Jouw IP-adres en gegevens worden doorgestuurd naar de FBI.”

Het tienermeisje voelde de bui al hangen en probeerde er zich nog van af te maken met wat excuses: “Ik ben maar 14 jaar oud. Denken ze nu echt dat ik een vliegtuig ga opblazen? Ik ben gewoon stom, ok?!”, luidde één van haar tweets.

Tevergeefs, de politie van Rotterdam stuurde vandaag een tweetje de wereld in dat het meisje opgepakt is.