Is Kate opnieuw zwanger?

Tijdens de reis van William en Kate in Nieuw-Zeeland gingen de blikken de voorbije uren vooral naar de buik van Kate. Zou ze opnieuw zwanger zijn? In het feit dat Kate een glas rode wijn niet afsloeg en  deelnam aan een boottocht op een avonturencircuit, zien kenners dan weer een royaal gebaar om geruchten over een broertje of zusje voor George de kop in te drukken.

Met een achteloze opmerking had prins William nochtans zelf de kat de bel aangebonden en laten verstaan dat zijn 32-jarige echtgenote opnieuw een baby verwacht.

Toen de Nieuw-Zeelandse Cynthia Read zaterdag een sjaal in merinowol voor kroonprins George aanbood aan prins William, antwoordde die monkelend en mompelend, dat de vrouw "misschien binnenkort nog eentje zou moeten breien".

Een tv-zender die de uitspraak had vastgelegd, liet al weten dat de vrouw meer had gehoord dan de prins had gezegd. William zou gezegd hebben dat ze "ooit nog een keer" een nieuwe sjaal zou moeten breien, niet dat ze dat "binnenkort" moest doen.

Bij een wijnproefactiviteit op de Nieuw-Zeelandse rondreis liet Kate dan weer niet na om ook aan een glaasje rode wijn te nippen, en dat was voor een aantal royaltywatchers dan weer aanleiding om dit gebaar te interpreteren als een niet mis te begrijpen teken van Kate om aan te geven dat ze zeker niet zwanger is. Idem dito voor de deelname van het Britse koninklijke koppel aan een avonturentocht te water. Een zwangere Kate zou nooit in een hogesnelheidsboot stappen die tegen 86 km/uur door de bochten van een wildstromende rivier dendert, zo klonk het.