"Signaal zo goed als zeker van MH370"

De Australische premier Tony Abbott heeft in een mededeling gezegd dat de signalen die de laatste week opgepikt werden zo goed als zeker afkomstig zijn van de zwarte doos van vlucht MH370. Hij voegde er wel aan toe dat de signalen stilaan zwakker worden. Het signaal dat donderdag geregistreerd werd, zou dan weer niet aan de verdwenen Boeing gelinkt kunnen worden.

Dat bevestigde Angus Houston, het hoofd van het agentschap dat de zoektocht vanuit Australië coördineert. Met deze tegenstrijdige verklaringen lijkt het er dus sterk op dat de zoektocht naar het vermiste vliegtuig moeilijk en warrig blijft.

Het gebied waar gezocht wordt is de laatste week wel sterk verkleind, gebaseerd op de signalen die opgepikt werden. Volgens Abbott staat de locatie van de zwarte doos nu zo goed als vast.

Vlucht MH370 verdween spoorloos op acht maart. Het toestel vloog van Kuala Lumpur naar Beijing, maar week af van de route. Het onderzoek wees in de richting van de zuidelijke Indische Oceaan, waar nu al drie weken wordt gezocht.