Opnieuw signalen MH370 opgepikt

Een Australisch schip heeft opnieuw akoestische signalen opgevangen die "overeenstemmen" met de signalen die door de zwarte doos van de verdwenen vluch MH370 wordt uitgezonden.

"Ik geloof dat we in de juiste zone zoeken", zei Angus Houston, de chef van de coördinatiegroep voor de zoekoperatie. Hij hoopt dat het wrak "binnen enkele dagen" kan worden gelokaliseerd.

Kleiner zoekgebied afbakenen

Het schip pikte dinsdag twee keer akoestische signalen op. Zaterdag had het ook al twee keer dergelijke signalen opgepikt. De signalen waren dinsdag wel zwakker, wat erop kan wijzen dat de batterijen bijna leeg zijn. Gewoonlijk stopt een zwarte doos na een maand met signalen uitsturen, het kan dus elk moment zover zijn.

Dankzij de registraties moet het mogelijk zijn een klein zoekgebied af te bakenen. "Ik ben optimistisch dat we het vliegtuig, of wat ervan overblijft, in de niet zo verre toekomst zullen vinden”, zegt Houston.

Tot diepte van 6.000 meter

Woensdag zullen 15 vliegtuigen en veertien schepen deelnemen aan de zoektocht naar het vliegtuig. De "Ocean Shield" is uitgerust met een toestel dat signalen van een vluchtrecorder tot op een diepte van 6.000 meter kan oppikken.

De Boeing 777 met 239 mensen aan boord verdween op 8 maart, toen ze van Kuala Lumpur naar Peking vloog. Vermoedelijk is het toestel in de Indische Oceaan gestort.