Mogelijk signaal MH370 opgevangen

Een Chinees schip dat deelneemt aan de zoektocht naar het vermiste vliegtuig van Malaysian Airlines, heeft in de zuidelijke Indische Oceaan een signaal opgepikt. Dat meldt het Chinese staatsagentschap Xinhua. Volgens de Chinese staatszender CCTV is het nog onduidelijk of het signaal afkomstig is van de zwarte doos van de vermiste vlucht MH370.

Omdat de batterijen na ongeveer dertig dagen leeg zijn, zal de zwarte doos vermoedelijk geen radiosignalen meer uitzenden na 8 april. Daarna wordt het nog moeilijker om het vliegtuig terug te vinden. De zwarte doos kan helpen om het mysterie rond de Boeing op te helderen. Ze bevat gegevens over de koers, hoogte en snelheid van de vlucht, maar ook gesprekken en geluiden in de cockpit.

De Boeing 777 met 239 mensen aan boord verdween op 8 maart, toen hij van Kuala Lumpur naar Peking vloog. Vermoedelijk is het toestel in de Indische Oceaan gestort. Een Chinees legervliegtuig ontdekte zaterdag verscheidene witte objecten in de Indische Oceaan, waarvan de bemanning foto's maakte. Al meermaals werden echter verdachte voorwerpen in het water gezien die geen vliegtuigonderdelen bleken te zijn. Maleisië wil het lot van het vliegtuig met hulp van een internationaal onderzoeksteam achterhalen. Daaraan zullen Australië, China, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk meewerken.