Mariniers (NL) berispt na dronken feestje

De Nederlandse marine is opnieuw in opspraak gekomen na een dronken feestje met pikante afloop. Het incident deed zich voor aan boord van het marineschip Zr. Ms. Evertsen, dat nabij Somalië op piraten jaagt, meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.

Twee leden van de 'special forces' van het Korps Mariniers en twee vrouwelijke vlootmilitairen zijn terug naar Nederland gestuurd. Volgens medebemanningsleden ging het viertal zich bij een recent feestje aan boord eerst te buiten aan zwaar drankgebruik waarna de mariniers bij de marinevrouwen op de kamer belandden.

Hiermee schonden ze de regels, aangezien bij de marine nooit meer dan twee alcoholische drankjes mogen worden genuttigd. Seks aan boord is ook taboe.

De Nederlandse Defensie bevestigt dat de twee mariniers en twee vrouwelijke vlootmilitairen terug naar Nederland zijn gestuurd omdat ze drank hadden gebruikt, maar ontkent dat er sprake was van seks. Wel bevonden de mariniers zich ongeoorloofd in de vrouwenafdeling. Ook de commandant van het schip is berispt.

Afgelopen najaar ontaardde al een verblijf van de Zr. Ms. Van Speijk in de haven van Djibouti in een vrijwillige orgie met een dronken vrouwelijke landmachtarts.

Foto: archief