"Geen deadline op zoektocht MH370"

De zoekacties naar het verdwenen passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines zal nog zo lang doorgaan als mogelijk is. Er bestaat geen deadline. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott gezegd, die ook een bezoek bracht aan de reddingsteams.

Het is nu al meer dan drie weken geleden dat vlucht MH370 met aan boord 239 mensen van de radar verdween. Dat het vliegtuig is neergestort in de Indische Oceaan is nu wel zeker, maar hoe dat is kunnen gebeuren en waar de brokstukken zijn, blijft één groot mysterie.

De zoekactie concentreert zich op een gebied zo’n 1680 kilometer ten westen van de Australische stad Perth. De actie wordt dan ook gecoördineerd door Australië. Tien vliegtuigen en tien schepen blijven meezoeken. “En dat zal niet verminderen”, belooft Abbott. “Integendeel, het wordt almaar intensiever.”

Premier Abbott heeft het internationale reddingsteam ook een bezoek gebracht. Hij deed dat op de basis in Perth, waar hij hen een hart onder de riem kwam steken. “Jullie zijn onze onderzoekers. De hoop van de hele wereld rust bij jullie.”