MH370: brokstukken in nieuw zoekgebied

Een Nieuw-Zeelands vliegtuig heeft voor de eerste keer mogelijke brokstukken gevonden in het nieuwe zoekgebied naar de verdwenen vlucht MH370. Dat hebben de Australische autoriteiten meegedeeld.

Een schip is nu onderweg naar de exacte locatie, maar zal die pas ten vroegste morgen bereiken. Tot dan volgt er zeker geen bevestiging of het ook echt om brokstukken gaat van het passagiersvliegtuig.

Eerder vandaag raakte bekend dat het vliegtuig sneller zou hebben hebben gevlogen dan eerst gedacht, waardoor ook de brandstof sneller zal zijn verbruikt. Daardoor is het zoekgebied gewijzigd en wordt er nu gezocht op zo’n 1680 kilometer ten westen van Perth. Dat bevestigde ook de Maleisische minister van Defensie en Transport Hishammuddin Hussein tijdens een persconferentie.

In het oude zoekgebied hadden verschillende satellieten al mogelijke brokstukken gezien. Het is mogelijk dat dat nu dezelfde brokstukken zijn, die door de oceaandrift zijn verdreven.

De Boeing van Malaysia Airlines met aan boord 239 mensen verdween op 8 maart van de radar. De Maleisische premier liet eerder deze week al verstaan dat het vliegtuig zeker is neergestort in de Indische oceaan. Maar hoe dat kunnen gebeuren, blijft een mysterie.