Officieel: Vlucht MH370 stortte in zee

Vlucht MH370 eindigde in het zuiden van de Indische Oceaan, zo heeft het onderzoek uitgewezen. Het vliegtuig is dus neergestort, ergens ten westen van het Australische Perth. Dat zei de Maleisische premier Najib Razak in een extra persconferentie. Het wrak is nog niet gevonden, maar alles wijst erop dat het in die buurt is neergestort.

Premier Najib Razak had het over nieuwe satellietdata die verwerkt werden. Aan de hand daarvan kon de vluchtroute van de vermiste Boeing 777 getraceerd worden. Die kwam overeen met het zuidelijke zoekgebied dat vorige week al werd opgesteld. "Met diepe spijt kunnen we concluderen dat vlucht MH 370 eindigde in de Indische Oceaan, ten westen van Perth", aldus premier Najib Razak.

De luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines zou de familieleden al hebben verteld dat er geen overlevenden zijn. Zij worden overgebracht naar Australië.

De zoektocht naar de vermiste Boeing was al twee weken aan de gang. De laatste vijf dagen werd er gezocht in het zuidelijke zoekgebied, nadat mogelijk brokstukken opdoken op satellietbeelden. Meerdere vliegtuigen en boten trokken naar het zuiden van de Indische Oceaan, tot nu zonder resultaat. Nieuwe data van een Britse satellietmaatschappij bracht uitsluitsel, aldus premier Razak.