MH370: Australië ziet 2 andere objecten

In de zoektocht naar de verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines heeft een Australisch vliegtuig in de Indische Oceaan twee nieuwe objecten waargenomen. Dat heeft de Maleisische minister van Transport en Defensie gezegd op een persconferentie.

Het eerste object zou rond zijn en een grijze of groene kleur hebben. Het tweede object is rechthoekig en heeft een oranje kleur. Een Australisch schip is al in de buurt, en zou binnen enkele uren ter plaatse zijn. Er zijn ook nog verschillende andere vliegtuigen en schepen onderweg.

Eerder vandaag hadden ook de Chinese reddingswerkers in het zuiden van de Indische Oceaan al “verschillende” objecten gezien. Daarnaast heeft ook al een satelliet vorige week twee grote objecten waargenomen in de Indische Oceaan. Of die een verband houden met het vliegtuig, kan nog steeds niet worden bevestigd.

Mysterie blijft

Vlucht MH370 is nu al meer dan twee weken vermist. Het steeg op in Kuala Lumpur en was onderweg naar Peking, maar kort na het opstijgen verdween het van de radar. Zeker is dat iemand het communicatiesysteem bewust heeft uitgezet en dat het vliegtuig vervolgens rechtsomkeer heeft gemaakt. Wat er verder is gebeurd, blijft één groot mysterie.

“De politie heeft al meer dan honderd mensen ondervraagd, onder wie ook heel wat familieleden  van de piloot en de co-piloot”, vertelt minister van Transport Hishammuddin Hussein.