Wilders: "Ik bied geen excuses aan"

Geert Wilders heeft op de heisa gereageerd die is ontstaan na zijn oproep tot minder Marokkanen. De leider van de Nederlandse PVV heeft naar eigen geen spijt van zijn uitspraken. “Ik heb alleen de waarheid gezegd”, zegt Wilders. Wilders ontkent ook dat hij om veiligheidsredenen niet naar de verkiezingsmeeting van Vlaams Belang komt.

"Op dit moment heeft de PVV mij hier nodig. Het zou onverstandig zijn om nu naar het buitenland te gaan, maar dat heeft niets met veiligheidsoverwegingen te maken", zegt Wilders, die normaal op zondag zijn opwachting zou maken in Antwerpen, op een verkiezingsmeeting van het Vlaams Belang.

"Ik spreek alleen de waarheid"

“Er is een discussie ontstaan over Marokkanen”, zo verwijst Wilders naar de storm van protest die is ontstaan. “Ik heb gepleit voor minder Marokkanen en ik heb de mensen de vraag ook voorgelegd. Waarom heb ik dat gedaan? Omdat ik dat wil en omdat ik dat ook vind.”

“Ik heb niet gezegd dat we alle Marokkanen het land uit willen knikkeren. Ik pleit alleen voor drie maatregelen waar mijn partij voor staat: Migratie beperken uit islamitische landen, het bevorderen van vrijwillige remigratie en het uitwijzen van criminele allochtonen. Die maatregelen leiden tot minder allochtonen en ook tot minder Marokkanen. Ik heb hen niet benoemd omwille van hun nationaliteit, wel omdat zij aan kop staan van de criminaliteitscijfers.”

"Ik zal doorgaan"

Na zijn uitspraak stapten heel wat partijleden van Wilders uit de PVV. “Dat wil je als partijleider natuurlijk niet, maar ik heb de waarheid gesproken. Ik zal doorgaan en ik zal geen excuses aanbieden. Niemand zal mij klein krijgen. Geert Wilders zal doorgaan.”

Wilders haalde ook nog uit naar de media en de Minister van Justitie van Nederland. “De abjecte vergelijkingen met het nazisme hebben voor onrust gezorgd, maar die vergelijkingen heb ik niet gemaakt.”

Lees ook:

Wilders komt niet naar Vlaams Belang

Leegloop bij PVV na uitspraak Wilders

Commotie over toespraak Wilders