Zag China brokstuk vermiste Boeing?

Verschillende landen blijven zoeken naar het vliegtuig van Malaysia Airlines dat op 8 maart plots verdween. De weersomstandigheden spelen de onderzoekers wel parten: in de regio is een cycloon voorspeld. De Maleisische minister van Transport loofde vanochtend in een persconferentie de moed van de onderzoekers om ondanks deze moeilijke omstandigheden toch verder te zoeken. In totaal werken 26 landen mee aan de zoekacties.

Tijdens de persconferentie kreeg de minister ook plots de melding dat China op satellietbeelden mogelijk een brokstuk van 22 meter lang en 13 meter breed zou gezien hebben. Oorspronkelijk sprak de Maleisische overheid van een brokstuk van 30 meter breed, maar dat werd later gewijzigd. In de komende uren zou China daar meer informatie over geven.

De minister van Transport beloofde ook er alles aan te doen om de familieleden van de passagiers de nodige informatie te geven over de zoekacties. Hij blijft ook hopen dat er eindelijk écht een spoor van het vermiste toestel opduikt. Eerder vandaag was al gebleken dat Australië uiteindelijk toch geen brokstukken van het vliegtuig heeft gevonden.