Wilders komt niet naar Vlaams Belang

Geert Wilders heeft zijn bezoek aan een meeting van Vlaams Belang geannuleerd. “Door de omstandigheden in Nederland en het toegenomen veiligheidsrisico heeft Wilders beslist om de trip naar Antwerpen niet te maken”, zegt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter.

De PVV-voorzitter ligt zwaar onder vuur in Nederland, na zijn omstreden uitspraak dat hij ervoor zal zorgen dat er minder Marokkanen in het land zouden zijn. Die liet hij zich ontvallen na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag. Ook binnen zijn eigen partij was er ongenoegen. Verschillende leden stapten uit de Partij Van de Vrijheid, op lokaal, provinciaal, nationaal en Europees niveau.

Vlaams Belang had zondag in Antwerpen een meeting met Wilders gepland, maar die gaat dus niet door. Dewinter spreekt van “een nederlaag voor de democratie.” “Het is toch ver gekomen dat iemand niet meer vrij kan spreken. Dat de intimidatie het wint van de vrije mening, dit is een zwarte dag voor de vrijheid en de democratie”, zegt Dewinter.

De rest van de geplande meeting vindt volgens Dewinter wel plaats.