Partij Wilders loopt leeg

"Willen jullie meer of minder Marokkanen?" Die uitspraak van de omstreden Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) na de gemeenteraadsverkiezingen lijkt zich nu tegen hem te keren. Er kwamen al honderden klachten voor discriminatie binnen en ook binnen zijn partij lijken veel mensen het gehad te hebben met Wilders. Drie Kamerleden stapten op. 

#Bornhere

Wilders deed de omstreden uitspraak voor een volle zaal militanten. Die scandeerden allemaal "Minder! Minder! Minder!". Duidelijk een brug te ver volgens de Nederlandse media en een groot deel van de bevolking. De publieke verontwaardiging bleek erg groot, zowel bij Marokkanen, andere allochtonen en autochtone Nederlanders. Op Twitter deelden ze hun ongenoegen met de hashtag #bornhere. Waarbij Nederlanders met buitenlandse roots een selfie trekken met hun Nederlands paspoort.

 

Opgestapt

Ook voor sommige PVV-politici ging de uitspraak van Wilders te ver. Zij beslisten om uit de partij te stappen. Als eerste vertrok Roland Van Vliet gisteren. Vandaag kondigde ook Joram Van Klaveren aan dat hij opstapt. Beiden geven aan dat zij zich niet langer kunnnen vinden in de partijlijn en in de recente uitspraken van hun boegbeeld. Vooral het vertrek van Van Klaveren is pijnlijk voor de PVV, want hij voerde het woord in integratiedossiers.